Το 1ο φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας (Cinematherapy) είναι γεγονός και πραγματοποιήθηκε, 1 με 3 Δεκεμβρίου 2022 στην Αλεξανδρούπολη.

Με γενική θεματική: «Λέμε Ιστορίες στα Παιδιά για να Κοιμηθούν και στους Ενήλικες για να Ξυπνήσουν», το πρωτότυπο αυτό Φεστιβάλ περιλάμβανε  ποικίλες θεματικές μέσα από προβολές ταινιών, ομαδικά κινηματογραφοθεραπευτικά εργαστήρια και σχετικές ομιλίες.

Oι συμμετέχοντες είχαν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν το Cinematherapy και τις θεμελιώδεις αρχές του, μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις του.

Στόχοι 1ου Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας

Στόχος του 2ου Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας είναι να επικοινωνήσει αυτό το είδος θεραπείας στο ευρύ κοινό, έμπρακτα μέσα από την εφαρμογή της. Οπότε οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν το Cinematherapy και τις θεμελιώδεις αρχές του, μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις του.

Επιπλέον, το Φεστιβάλ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας και στην αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος.

Στο πρωτοποριακό αυτό Φεστιβάλ είχα την τιμή να συμμετάσχω ως Επιστημονική Υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κινηματογραφοθεραπευτικών δράσεων, σε συνεργασία με τη κα Δήμητρα Μαργαριτίδου -που είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσής του-,  και την ΑΜΚΕ Μέθεξις.

2 Replies to “Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας, στην Αλεξανδρούπολη!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.